Hotpoint představuje inovativní technologii Active Oxygen v nových chladničkách řady Evolution. Ta napodobuje způsob, jakým příroda vytváří čerstvý vzduch, a uvolňuje do vnitřního prostoru chladničky aktivní tříatomové molekuly kyslíku (ozón O3). Vnitřní atmosféra chladničky je vyčištěná, šíření bakterií a mikroorganismů je sníženo až o 90 %, vznik nepříjemných pachů je omezen až o 70 %. Technologie Active Oxygen i bez přidané spotřeby energie přispívá k prodloužení trvanlivosti potravin a zachování jejich kvality. I více než po jednom týdnu můžete mít potraviny čerstvé jako v den nákupu.
Bio potraviny jsou trendem současnosti. Rozšiřuje se jejich nabídka nejen na farmářských trzích, ale také v běžných samoobsluhách, a za tyto potraviny jsme ochotní zaplatit nemalé sumy. Avšak zatímco se stále více zaměřujeme na kvalitu potravin (původ, metody pěstování, způsob přepravy nebo samotné vlastnosti), jejich následnému uchovávání takovou pozornost nevěnujeme. Jakmile si koupíme kvalitní produkt, nepřemýšlíme nad tím, jak jej správně skladovat, abychom jej udrželi co nejdéle čerstvý, a po krátké době jej vyhazujeme. To způsobuje obrovské plýtvání jídlem. Každý rok je jen v Evropě vyhozeno 89 milionů tun potravin, to je zhruba 179 kg na osobu. Proto je velmi důležité nákupy naplánovat a pečlivěji přemýšlet, jak potraviny správně skladovat.
Proč právě aktivní kyslík?
Technologie Active Oxygen využívá ozón, tříatomovou molekulu kyslíku O3 běžně přítomnou v přírodě, která ve správném množství přirozeně přispívá k čistotě vody a vzduchu. Nežádoucí bakterie a mikroorganismy obsahují všechny potraviny zcela přirozeně. Důležité je zastavit jejich šíření. Bakteriologické testy společnosti Sereco Biotest ukázaly, že aktivní kyslík snižuje šíření bakterií v chladničkách až o 90 % a výskyt nežádoucích pachů až o 70 %. To znamená, že čerstvost a kvalita potravin (včetně chutě, vůně, tvaru a nutričních vlastností) jsou zachovány po delší dobu.
Co přináší Active Oxygen:
- zpomaluje proces zrání ovoce a zeleniny a zabraňuje šíření bakterií v masu, rybách a mléčných výrobcích
- barva a vzhled čerstvých potravin zůstávají nezměněné až 9 dní
- ovoce a zelenina se nescvrkávají – jejich chuť, vůně a konzistence jsou zachovány
- maso, ryby a mléčné výrobky jsou i více než po jednom týdnu čerstvé jako v den nákupu
Jak Active Oxygen v chladničkách funguje?
Technologie Active Oxygen napodobuje způsob, jakým je v přírodě vytvářen čerstvý vzduch, a to sérií drobných elektrických výbojů, které spouští chemickou reakci mezi třemi atomy kyslíku a vytváří molekuly ozónu. Proto je i v chladničce jemně cítit vůně, s jakou se setkáváme po bouřce.
Použití technologie Active Oxygen je uživatelsky velmi jednoduché: dle potřeby je možno ji zapnout a vypnout tlačítkem na displeji nebo na ovládacím panelu chladničky. V zapnutém režimu se částice aktivního kyslíku uvolňují automaticky každou půl hodinu po dobu 4 minut. Chladnička si sama určí, kolik aktivního kyslíku je potřeba. Active Oxygen nespotřebovává žádnou přidanou energii a je zcela bezúdržbový.
PRODUKTOVÝ TIP:
Ventilovaná chladnička Hotpoint Evolution EBMH 18321 V O3 s technologií Active Ogyxen
Kromě technologie Actice Oxygen je chladnička vybavena speciálním systémem ventilace Pure Wind, který umožňuje perfektní cirkulaci vzduchu a zajišťuje rovnoměrnou distribuci vnitřní teploty a vlhkosti. Celkový čistý objem chladničky je 301 litrů, její rozměry jsou 187 x 60 x 65,5 cm (v x š x h). Ovládání je mechanické. To vše s vysokým výkonem a nízkou spotřebou – energetická třída A++ znamená o 40 % méně než třída A, a o 20 % méně než třída A+. Doporučená maloobchodní cena je 15 990 Kč.
Více informací na www.hotpoint.cz nebo na www.facebook.com/hotpoint.cz.sk